Ne všechna vína z naší nabídky označené jako veganská mají certifikát, no máme potvrzeno z vináren, že je můžeme uvádět jako veganská vína.

Na první pohled by každé víno mělo být vhodné ke konzumaci vegetariány nebo dokonce vegany (vyhýbajících se nejen masu, ale také všem živočišným produktům, jako jsou mléčné výrobky nebo med). Víno se koneckonců vyrábí z hroznů. Ve skutečnosti v hotovém produktu, kterým je víno, můžeme ve stopových množstvích najít mnoho živočišných ingrediencí použitých jako čiřidla: kuřecí bílkoviny, kasein, rybí lepidlo nebo želatina. Tyto látky obvykle nezůstávají v hotovém výrobku – když „udělají svou věc“, tj. například přitahují a vezmou sedimenty plovoucí ve víně, jsou odstraněny. Samotná skutečnost, že se ve výrobním procesu používají produkty pocházející ze zvířat, je však odchylkou od přísných pravidel veganství. Mezi další zoonózy, které se příležitostně používají při výrobě vína, patří mléčná lepidla používaná při výrobě aglomerovaných korkových zátek (tj. vyráběných z drobků místo jednoho kusu dubové kůry) a včelí vosk na pokrytí hrdla láhve.