Vinařství Lahofer

Vinařství LAHOFER se za několik posledních let stalo jedním z největších pěstitelů vinné révy v České republice. Vzniklo v roce 2003 a opírá se o silnou vinařskou tradici na Znojemsku, rozvíjenou pomocí nejmodernějších vinařských postupů a technologií. Obhospodařuje přes 430 ha vinic ve Znojemské vinařské podoblasti včetně vyhlášených tratí jako Lampelberg, U Hájku, Babičák či Volné pole, na kterých se pěstují všechny hlavní středoevropské odrůdy.

Filozofií vinařství je vyrábět šťavnatá vína s vhodně sladěným poměrem obsahu kyselin a přírodního zbytkového cukru. Také vychází z přesvědčení, že dobré víno se rodí už ve vinici.

Výsledky jejich úsilí pravidelně oceňují odborné komise na velkých mezinárodních a domácích přehlídkách vín.

Nová budova architektonicky unikátního vinařství evokuje svým venkovním amfiteátrem tvarů vlny, která se vstřícně noří do vinohradu a s plným respektem přebírá jeho prvky.

Venkovní amfiteátr, v létě užívaný pro koncertní, divadelní a filmová představení, dovede návštěvníky na pochozí střechu, která slouží jako velkorysá terasa s vyhlídkou do širokého okolí.

Vína
→ Standard

Matná černá etiketa s červenými akcenty a kovově stříbrným logem je ve spojení s charakteristickým tvarem lahví typickým znakem standardní řady vín. Jsou vyráběna metodou řízeného kvašení v nerezových tancích. Všechna vína této řady jsou přívlastková (od kabinetních, přes pozdní sběry, výběry z hroznů až po výběry z bobulí a výběr z cibéb).

→ Base

Lehčí vína postavená především na primární aromatice, většinou v přívlastku kabinetní víno, ideálně doplňující nejrůznější typy pokrmů. Nejen pro tuto charakteristiku se vína této řady stala oblíbenými jak mezi profesionály v gastro segmentu, tak i mezi běžnými zákazníky.

Zobrazuji všech 9 výsledků