Vignobles Delacour

zjistit podrobnosti

 

Château de la Cour je krásné deseti hektarové sídlo nedaleko Saint-Émilion. Na šesti a půl hektarech se pěstuje réva, z níž se vyrábí Château de la Cour Saint-Émilion Grand Cru, a na zbývajících třech a půl hektarech Château de la Cour Saint-Émilion. Ve výjimečných ročnících, jako např. byli 2005 a 2009, se vyrábí také speciální cuvée s názvem Le Joyau.

V roce 1994 získala rodina Delacourových obrovskou usedlost Château la Rouchonne, která byla přeměněna na prestižní vinařství Château de la Cour. Rodina odvozuje svůj původ od francouzského rytíře De la Cour, který žil v devátém století. Rodinný erb s rytířskou hlavou a třemi stříbrnými srdci na modrém pozadí je dnes k vidění na etiketách vín, která se zde vyrábějí, a odkazuje na příběh povýšení Martina do rytířského stavu na dvoře krále Karla IX. 23. ledna 1563.

Díky velkému nadšení a obrovské práci správce usedlostí Huguese Declacoura prošlo vinářství velkou proměnou; nejprve se staral o vinice a provedl nové výsadby. Následovala renovace zámku z 19. století, která se odráží na etiketách vín, jež jsou dnes dobře známá ve Francii i v zahraničí.

Přečtěte si více

Vinice Château de la Cour jsou rozděleny na 10 parcel, které se liší typem půdy, mikroklimatem, stářím révy a odrůdami, což vede k originalitě a komplexnosti výsledného produktu. Lokalita těží z dokonalé kombinace mírného oceánského klimatu a vynikající půdy - pět hektarů tvoří štěrkopískové půdy bohaté na železo a dalších pět hektarů štěrkopískové pahorkatiny s jílovitým podložím. Průměrné stáří révy se pohybuje mezi 10 a 50 lety. 90 % vinic je osázeno odrůdou Merlot a 10 % odrůdou Cabernet Franc. Průměrná hustota výsadby je 6700 vinic na hektar.

 

Vína z francouzské vinice v nabídce:

    pixel