Adega de Redondo

zjistit podrobnosti

Vinařství Adega Cooperativa de Redondo, které v roce 1956 založilo 14 vinařů, bylo jedním z prvních a od počátku, zejména od 80. let 20. století, hrálo rozhodující roli při znovuzrození a následném rozvoji vína v Alenteiu. V současné době sdružuje Adega de Redondo přibližně 200 producentů, kteří představují více než 75 % vinařství podoblasti Redondo, a je jedním z největších a nejdynamičtějších vinařských spolků v Portugalsku.

KDO JE ADEGA DE REDONDO?

Adega Cooperativa de Redondo se nachází se v srdci Alenteja, na jihu Portugalska, a je jedním z nejstarších vinařství v Alentejo, které se však postupem času modernizovalo a také přizpůsobovalo novým a rostoucím požadavkům trhu a spotřebitelů. Historie mluví sama za sebe, v roce 2021 vinařství slaví 65. výročí založení.

Přečtěte si více

Adega Cooperativa de Redondo je v Portugalsku i ve světě dobře známé, zejména díky značce Porta da Ravessa, která se stala skutečnou vlajkou kvality a autenticity vín z Alenteja.

Kromě této stěžejní značky však Adega de Redondo vyrábí rozmanitou škálu dalších značek, se zvláštním důrazem na rovněž symbolickou značku Real Lavrador. Rozmanitost značek pro různé segmenty trhu charakterizuje přítomnost společnosti Adega de Redondo na trhu, kde vynikají také značky jako AR, Anta da Serra, Maré Viva, Latitude, Longitude, Albarrada a Castelo de Alandroal, které rok co rok získávají četná ocenění na národních i mezinárodních soutěžích.

VINAŘSKÁ OBLAST ALENTEJO - TAJEMSTVÍ DOBRÉHO VÍNA

Vinařská oblast Alentejo je největší v Portugalsku a skládá se z osmi podoblastí s odlišnými charakteristikami, pokud jde o reliéf terénu, složení půdy nebo klimatické zvláštnosti: Portalegre, Borba, Redondo, Reguengos, Évora, Vidigueira, Moura a Granja-Amareleja.

Podregion Redondo je rozhodujícím způsobem ovlivněn pohořím Serra d'Ossa, které se zvedá do výšky 600 metrů. Její reliéf chrání vinnou révu před převládajícími větry a zajišťuje středomořské/kontinentální klima, které se vyznačuje chladnými a suchými zimami a horkými léty. Přítomnost Serra d'Ossa na severu a východě je určujícím faktorem pro kvalitu hroznů a vín vyráběných v Adega de Redondo, protože umožňuje vyváženější zrání, a tím i výrobu velmi svěžích a aromatických citrusových bílých vín, jakož i velmi příjemných a hladkých červených vín, která se dají pít mladá, ale také výrobu strukturovanějších a koncentrovanějších vín s dobrým potenciálem ke zrání. Půdy jsou zde velmi rozmanité, převažují však žulové a břidlicové.

Podnebí podoblasti Redondo s nízkou vlhkostí a dlouhým slunečním svitem není příliš náchylné na škůdce viníc, a je tak obzvláště vhodné pro rozvoj udržitelného vinařství založeného na biologické rozmanitosti a ochraně životního prostředí. Adega de Redondo podporuje tyto postupy mezi svými členy, čímž přispívá k výrobě pravých a ekologicky odpovědnějších vín, a proto se Adega de Redondo připojila k programu udržitelnosti vín Alentejo.

Vína jsou vyráběna výhradně z hroznů z vinic patřících přibližně 200 producentům - členům, což umožňuje přísnou kontrolu kvality a plnou sledovatelnost od vinice až ke spotřebiteli. Při průměrné roční produkci, která se může pohybovat mezi 9 a 12 miliony litrů vína, převažují červená vína, která tvoří tři čtvrtiny naší celkové produkce, zbytek se dělí mezi bílá a růžová vína.

Vína z Adega de Redondo se vyrábějí z tradičních alentejských odrůd, jako jsou Trincadeira, Aragonez, Alicante Bouschet nebo Castelão, a bílých odrůd Roupeiro, Fernão Pires, Antão Vaz, Rabo de Ovelha nebo Arinto. Nezapomíná však ani na inovace a podporuje výsadbu odrůd s vysokým potenciálem v této oblasti, jako jsou mimo jiné červené Touriga Nacional, Touriga FrancaSyrah a bílé Verdelho.

Udělejte si chvilku a vychutnejte si dobré víno.

 

Vína z portugalské vinice v nabídce:

      pixel