polosuchá vína

zjistit podrobnosti

Polosuchá vína jsou vína se zbytkovým obsahem cukru vyšším než u vín suchých. Podle norem platných v Evropské unii to může být až 12 g/l. Tato vína obvykle představují důležitou součást nabídky mnoha dovozců, protože mnoho spotřebitelů, kteří se obávají nadměrné kyselosti a drsnosti suchých vín, volí právě vína polosuchá. Tato vína jsou vyráběna v různých stylech a barvách; jsou bílé, růžové a červené, stejně jako šumivé. Mohou být podávány jako aperitiv, ale také kombinovány s různými pokrmy, mezi nimiž jsou na předních místech pokrmy z orientální kuchyně, kde jsou v popředí sladko-kyselé příchutě. Některé se hodí také k dezertům.

Přečtěte si více

Polosuché růžové víno z oblasti Loiry, jako je Rosé d'Anjou, je velmi oblíbené, zejména v letní sezóně, a lze je popíjet za horkého odpoledne. Přes „růžové brýle“ můžeme také snadno najít malý Uruguay na La Platě, a to díky velmi zajímavému růžovému polosuchému vínu Casa de Varzi Rosado, produkovanému v Bodegas Carrau.

Stojí za připomenutí, že také naše česká polosuchá vína jako Collection 1508 Chardonnay ze Zámeckého vinařství Bzenec okouzlí příjemnou šťavnatostí, plností a živou kyselinku. Skvěle se bude hodit k předkrmům, k masům s bílou omáčkou, steakům nebo uzené rybě stejně jako polosuché víno Marieta Albariño ze španělské Galicie.

I italské kuchyni nebo také ke grilu se bude výborně hodit víno velice přístupné a sofistikované ovocné Sangiovese nebo také mladé italské Primitivo. Když hledáte víno k dezertům, jako aperitiv nebo jen na piknik, polosuchá Cava Palau si v každé z těchto rolí povede dobře!

Polosuché víno z odrůdy Rulandské šedé (Pinot Grigio), které je prosláveno již nějakou dobu, velice dobře funguje za různých okolností v polosuchém provedení například k salátům, bílému masu nebo rybě stejně jako víno z odrůdy Trebbiano.

 

Polosuchá vína v nabídce:

    pixel